Juleturnè med "En liten bok om jul"

tirsdag 10. desember 2019, 19:00 - 20:30

Informasjon

Velkomne til ei triveleg førjulsstund


Lansering av boka "En liten bok om jul" på biblioteka i Norddalen:

«Få høytider er så viktig for fellesskapet og vår kulturelle identitet som julen. Likevel er julen en privat høytid, de aller fleste feirer enten hjemme hos seg selv, eller hos nær familie. Julen foregår på kjøkkenet og i stuen, i private hjem og med ytterdøren lukket. Den kollektive julekulturen består av et mangfold av individuelle juletradisjoner og jule-minner. Derfor er alles julefortellinger like viktige, som små bidrag til den store fortellingen. Dette er min julehistorie.

Den flerkulturelle nordmannen blir tydelig når julen står for døren. Tradisjon fra bygda med slakt, rull og sylte møter bykulturens gløgg og juletre som igjen møter popkulturens glitter og julemusikk. I et virvar av tradisjoner og nye impulser forsøker vi etter beste evne å være litt av alt, og av og til altfor mye av alt. Julen er en maksimalistisk oppvisning av historiske og nye kulturimpulser stablet oppå hverandre.

Min kulturelle spagat står mellom en elitepreget bykultur og en østnorsk bygdekultur. Jeg er verken byfis eller bonde, og like kulturelt rotløs og sammensatt som de fleste andre.»

Slik innleier historikar Mette Vårdal "En liten bok om jul". Her fortel ho om jula som historisk og kulturelt fenomen, formidla med humor og varme. Med fire generasjonar kokebøker å velje i, presenterer ho også nye og gamle oppskrifter frå juleførebuinganes varme gløgg til nyttårsfestens utskeiingar.

Klikk for stort bilde   

Sted

Skjåk folkebibliotek
 

Kontakt

Skjåk folkebibliotek
 

Legg til hendelsen i din kalender