"Ull er Gull" til topps

Elevar ved 9.klasse har i vår arbeid med ungt entreprenørskap og elevbedrift. Etter Messe på Otta i april kvalifiserte to bedrifter seg til Fylkesmesterskapet i Innlandet. Det var bedriftene " Ull er Gull EB" og "Skjåk Dekk og vask EB" som onsdag 1. juni var på Hamar. Dagen på Hamar bestod av ei utfordring frå Gudbrandsdal Energi, elevbedriftspresentasjon, samarbeids- og nettverksøvingar og premiering.

Sju Prisar

Det var premiering i totalt sju kategoriar. Fire av dei var forhandsdømt på bakgrunn av innsendt materiell, medan t av kategoriane vart bedømt på Hamar. Dei som var forhandsdømt var kategoriane beste videopitch, Grønt&genialt-prisen, "Spis#MerAv-prisen og Beste sosiale entreprenør. Kategoriane som vart dømt på Hamar var Beste elevbedrift, Beste Team og INNspire-prisen.

Ull er Gull til topps i fleire kategoriar

Grønt & Genialt-prisen: 1. plass Ull er gull EB

Grunngjeving 1. plass

  • "Gjenbruk av garnrester
  • Bærekraftig og kreativt
  • Innovativ ide
  • Marked for salg
  • Fin og informativ presentasjon"

Beste videopitch: 1. plass Ull er Gull

Grunngjeving 1. plass

  • "Videopitchen har en effektiv, tydelig og fargerik fortelling. Hele prosessen og presentasjonen av produkt og bedrift glir inn i hverandre og presenteres på en svært tydelig og god måte. Den er laget med humor og hele EB'en bidrar . Juryen likte spesielt å se de konkrete produktene og veien dit . Dette er gull ;)"

INNspire-prisen: 1. plass Ull er gull EB

Grunngjeving 1. plass

  • "Har tydelig formål, og sosial forankring. Dette inspirer juryen, og bedriften har en idé som kan vokse videre og utover lokalsamfunnet."

Nasjonale konkurransar

I kategoriane "Grønt&Genialt", "Spis#MerAv" og "Beste sosiale entreprenør" arrangerast det i tillegg ei nasjonal konkurranse med digital deltagelse. Det er dei tre beste elevbedriftane frå kvar kategori i fylkesmesterskapet som er med i den nasjonale konkurransa, dermed er Ull er Gull EB med i kategorien "Grønt&Genialt. Her kjem resultatet i løpet av den siste skuleveka.